miércoles, 9 de febrero de 2022

CONTES PER A L'ÀNIMA, INTRODUCCIÓ

Tot Desprogramant la ment 

Deixar de fixar-nos en aquella volva de pols que ens molesta per començar a centrar l’atenció en el paradís que tenim davant dels ulls, és la nostra missió vital. Descobrir que dintre nostre hi ha un món que ni imaginem, és la finalitat d’aquesta creació que llegeixes. 

Per fer un tast, abans de passar al primer plat, hem de parar compte precisament a allò que mengem, però també a allò que pensem, a allò que llegim, a allò que veiem, a allò que diem, a allò que fem i a allò que comprem. Cuidar-nos serà el nostre primer mos d’amor. 

Es té la falsa creença que tot ens ha de sortir bé per imposició, i a més, sense mèrit ni esforç propis. I res més llunyà de la realitat, ja que un canvi al nivell del que parlem no és una tasca fàcil, sinó que s’ha de treballar diàriament. I és aquí on baixem del tren. Perquè no volem coses ni gaire llargues ni gaire difícils per millorar. Paradoxalment som capaços de enfonsar-nos en problemes eterns per patir. 

Molts dels llibres que giren al voltant del despertar, sovint empren paraules i conceptes força enrevessats i abstractes. Això dona peu al fet que creguem que adquirir un estat d’equilibri, serenitat o pau estigui reservat per a uns pocs privilegiats, i que la resta de persones pensem que no puguem assolir mai aquest estat. Doncs, si bé és cert que no resulta una tasca fàcil, cal remarcar que tampoc és inabastable. 

Viure conscientment o en un estat de pau, si es prefereix l’expressió, és un procés que necessita la nostra màxima atenció. No pots aconseguir i mantenir aquest estat anant a un curs, un retir, classes de meditació, etc. durant una setmana i després retornar als antics hàbits i pretendre que aquest estat de consciència perduri. Això seria com demanar-li a un malalt de gastritis que durant una setmana es mediqui, faci dieta i dir-li que, després d’aquest període, torni a menjar les mateixes llepolies de sempre, tot assegurant-li que no emmalaltirà. Escollir el camí del creixement interior no és una idea, ni un hobby. És una forma de vida on cada element forma part del tot, on pots submergir els peus a la riba de l’univers. 

Però abans no atenys certa profunditat en aquesta nova dimensió cap a on camines, fins que arriba a una profunditat, cal posar fil a l’agulla amb la màxima atenció, sinceritat, coherència, acceptació, profunditat, estimació, respecte i agraïment. 

M’agradaria acompanyar-te, de la mà de les faules següents, a treure l’entrellat, ajudar-te a què iniciïs el teu propi camí i, sobretot, a comprendre’l. A alliberar el teu valuós món interior a través dels contes, que són una eina entranyable. Meravellosa.

Chandra Marpez

No hay comentarios:

Publicar un comentario